vrijdag 30 november 2012

Petit give away...

Gisteren kondigde ik het al aan, de petit give away. Maar voor ik ga verklappen wat het is, wil ik heel graag eerst iets ter inleiding met je delen. Want zoals gezegd is dat wat ik graag weg wil geven iets wat mij na aan het hart ligt, laat me uitleggen waarom...
 
Met veel plezier volg ik haar blog al een tijdje. Zij maakt prachtige grafische prentjes, houdt net zoals ik van de kringloop, rare gezellige marktjes en oude spulletjes en schrijft met vlotte pen anekdotes over van alles wat zij met man en zoon meemaakt, doormaakt en over wat haar bezighoudt. Laatst schreef zij iets wat mij heeft geraakt en ook na het lezen nog lang heeft beziggehouden. Zij schreef en ik citeer haar even voor het gemak 'Ik ben niet perfect, en mijn leven ook niet.' (klik voor het volledige stukje op de link). Het woordje 'perfect' in deze zin is precies dat wat mij trof.

Zo een klein woordje als het woordje 'perfect' trekt mijn belangstelling en heeft me eigenlijk zo lang als ik me kan heugen al gefascineerd, want wat is 'perfect'? Net als wat is 'gewoon' en wat is 'normaal'. Het zijn voor mij allemaal holle termen. Want wie bepaald wat de norm is voor perfectie, voor wat gewoon of normaal beschouwd wordt? En wie zegt dat dat wat afwijkt, dat wat niet perfect zou zijn, of anders dan normaal niet goed zou zijn? De meerderheid van de bevolking, je omgeving, de buurman/vrouw of je collega die hard zijn/haar mening schreeuwt?
 
Ik geloof niet in perfectie. Schoonheid zit voor mij juist in diversiteit, juist in het anders -durven- zijn schuilt kracht, eigenheid, authenticiteit en maakt jou en mij tot een uniek en waardevol mens ten opzichte van ieder ander op deze aardbol.
 
Anders zijn is leuk!
 
En dat is precies wat ik met je delen en je wil geven in de symbolische vorm van dit petit gouden boekje dat ik al een tijd geleden een keer meenam van de kringloop en op een dag voorlas aan kleine pollewop -wees gerust zij houdt de hare, die geef ik niet weg, ik heb een ander exemplaar kunnen vinden voor de petit give away-.
 
 
Een boekje over Anders en toch ook hetzelfde zijn. Over respect zoeken en vinden. Voor jezelf en voor iedereen!

Respect voor jezelf, is respect voor anderen. Respect voor anderen, is respect voor  "anders". Eigenlijk zijn we helemaal niet zo anders als we denken. Diep van binnen willen we allemaal hetzelfde respect. En wat is respect? Respect is anderen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. 
- Francine Oomen, juli 2005 -
 
Wil je graag kans maken op het boekje, laat dan een berichtje achter op deze blogpost waarin je me laat weten waarom dit boekje voor jou -of iemand die je dierbaar is- bijzonder is of kan zijn.
 
Volgende week woensdag, jawel pakjesavond in Nederland, maak ik bekend wie het boekje toekomt.
 
Linkjes naar deze give away stel ik heel erg op prijs, dankjewel!
 
Respect & ♥♥♥
 


12 opmerkingen:

 1. Lieve Rosalie,
  Wat een geweldig initiatief en ik ben helemaal voor anders zijn. Het boekje ken ik, dat staat hier ook in de kast. Ik ben even kwijt bij welke gelegenheid ik het heb gekregen of dat via school of werk was. Maar ik vind het in ieder geval geweldig en leuk dat jij het gaat weggeven.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk boekje! Wij hebben hem ook al. Heerlijk om voor te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het boekje niet, maar zou het wel graag eens lezen en voorlezen aan de kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi gebaar. Je hebt het goed verteld. Ik doe graag mee voor dit onwijs mooi boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, zie ik mezelf opeens terug op jouw blog. Ik heb het boekje ook, tegenwoordig koester ik het 'anders zijn' en heb het Zoon het ook meermalen voorgelezen ;-) Maar ik blijf worstelen met Hoge Verwachtingen. Goed genoeg is prima, hou ik mezelf nu voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi verhaal om door te geven, ik zou er mijn nénékind heel blij mee maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd als ik die tekst hoorde, las of nu nog lees, krijg ik tranen in mijn ogen. Omdat het zo waar is, omdat het zo mooi is.

  Veel gouden boekjes heb ik nog bewaard, maar deze is door het vele lezen gesneuveld en nu ik zelf een dochtertje heb zou ik graag jouw boekje winnen met je give away, zodat ik haar ook weer door kan geven wat voor een respectabel woord respect kan zijn....

  Ik zal je linkje plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat boekje hebben we hier thuis ook!
  Geweldig boekje ....
  Dus ik ook niet mee aan je give away want maak er graag een nader blij mee:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O die zou ik heel graag winnen om aan mijn kleine man voor te lezen. Ik vind het zoooooo belangrijk om respect te hebben, en dat probeer ik hem zo vaak mogelijk bij te brengen. Dit boekje helpt daar zeker bij!

  Leuk dat je het weggeeft!

  XXX Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben het 100% eens met jou! Is dat een goede reden om dit leuke boekje te winnen? Want yep, anders is leuk!! Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er leuk uit en ik waag even mijn kans...
  Waarom? Om voor te lezen aan mijn kleine Gloria...die zo'n groot hart heeft en zo lief is en omdat mijn hart breekt als ze zegt dat kindjes haar soms uitlachen op school...dat zijn ettertjes volgens mij...maar ik moet haar wapenen want te lief zijn is ook niet goed hé...

  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil het heel graag winnen om te kunnen voorlezen aan onze twee kleinkinders.( Ik hou het zelf hoor) het is zo'n belangrijk thema, respect voor anderen maar ook :je hoeft je niet te conformeren aan de grote grijze massa. dat willen 'ze' wel graag maar durf maar anders te zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie