vrijdag 25 juli 2014

Vier het leven & let love rule...

Afgelopen dinsdag begon mijn vakantie. Samen met mijn meneer pollewop en onze pollewopjes brachten ik een bezoek aan Leiden. Met onze museumjaarkaart op zak wandelden we de wereld van Naturalis binnen, verwonderden ons in de Hortus Botanicus en hadden lol bij de tentoonstelling: Japan, kingdom of characters in het Japanmuseum oftewel het Sieboldhuis.
 
 
Dinsdagavond was ik wat aan het mijmeren over het afgelopen jaar, terwijl op de televisie de gruwelijke beelden van 17 juli weer voorbij kwamen. Ik hoorde in de verte dat de volgende dag de slachtoffers thuis gebracht zouden worden en dat er een nationale dag van rouw was afgekondigd. Het drong langzaam tot me door dat dit jaar 23 juli een andere dag zou gaan zijn dan andere jaren.
 
De dag van mijn verjaardag werd plots verbonden met de dag van rouw; een groot contrast.
 
Op 23 juli was ik in de stilte van mijn gedachten bij al diegenen die er niet meer zijn en bij al hun dierbaren. Tegelijkertijd vierde ik het leven en de liefde. Let love rule
 
 
Dag 195/365 : een 3D geprint hart gekregen van mijn lief, mijn meneer pollewop...
 
Een verjaardag vieren op een dag van rouw... wanneer het hele land als één huilt... wanneer je dochter van vier je vraagt waarom iedereen zometeen een minuut stil gaat zijn... waarom er kisten gedragen worden... wie daar dan in liggen... en haar dan uit moet leggen dat de wereld op zo'n zonnige dag ook donkere schaduwkanten kent.
 
Een verjaardag vieren op zo'n dag voelt meer dan dubbel, het voelde intens verdrietig.
 
Ons meisje van vier nam alles heel goed op en stelde de vragen die ze wilde stellen. Daarna was ze samen met ons stil... Ontroerend om te zien hoe een meisje, zo klein nog, zoveel wijsheid, liefde en empathie in zich draagt. Kinderen zijn wijzer dat wij volwassenen vaak denken. Sterker nog, ik denk dat kinderen wijzer zijn dan de meeste volwassenen.  
 
 
Ondanks treurigheid het leven vieren, samen met lieve vrienden en familie.
Genieten van een zelfgebakken worteltaartje met brokken chocolade en walnoten.
 
 
Lieve cadeautjes krijgen, zoals dit bordje met een illustratie van Helen Dardik van mijn pollewopjes. Het zorgt voor een stukje instant happiness en dankbaarheid.
 
 
Namasté
 
My soul honors your soul. I honor the place in you where the universe resides.
I honor the light, love, truth and peace within you.
Because it is also within me.
In sharing those things, we are united.
We are as one.
 
---------------------------------------------------------------------------
 
Vier het leven & let love rule
 
Liefs Rosalie
 


15 opmerkingen:

 1. Nog van harte meis en wat zal dat een dubbel gevoel geweest zijn. Bijzonder hoe jonge kinderen reageren op verdriet, jullie hebben een heel wijs meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gezegd. Wat een lief meisje hebben jullie, kleine kindjes voelen vaak haarfijn dingen aan. Fijne vakantie nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeilijk he, zoveel verdriet zo dichtbij en toch ook ver weg, bij ons gaat het leven 'gewoon' verder, terwijl het bij heel veel anderen stil kwam te staan. Mijn vierjarige sprak alle feiten ook keihard uit terwijl de middelste tijdens de minuut uitriep: "Stttt, de baby slaapt", haar wereld is niet groter dan dat en nog een veilige plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wat een mooie bijzonder cadeautjes heb je gekregen, dat is met zorg uitgekozen voor je. Het is lastig om je kinderen te confronteren met zoveel leed soms maar helemaal afsluiten voor zulke dingen is ook niet goed.Het hoort immers bij het leven en kinderen pakken het vaak op hun eigen manier zo goed op. Zo ook jouw dochtertje. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd, Rosalie. Mooie cadeaus heb je gekregen. Inderdaad zal deze dag dubbel voor je geweest zijn.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Rosalie,

  Wat heb je dat mooi geschreven. Nog van harte gefeliciteerd en ik kan me voorstellen dat het een enigszins vreemde dag was. Die Pollewopjes zijn hartstikke wijs, daar kunnen wij als volwassenen nog wat van leren. Wens je een liefdevolle vakantie toe, maar dat zit geloof ik wel goed als ik de foto's zie.

  lieve groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een dubbel gevoel moet dat geweest zijn. Sinds de vorige week donderdag de beelden op tv zijn krijg ik ook vragen van onze dochter van vier... Heel herkenbaar wat je schrijft. En toch maar proberen zo goed en simpel mogelijk zonder teveel details antwoord te geven. En inderdaad kleine meisjes (en jongens;-)) begrijpen en weten meer dan wij denken. Onze dochter vroeg bij de eerste beelden wat er gebeurd was. Ik vertelde dat er een vliegtuig in de lucht kapot gegaan was en naar beneden was gevallen... Waarop ze zei, maar mama dat is echt heel erg want dan zijn al die mensen dood. Ja dat klopt zei ik... Waarop zij zei. Maar mama dan hebben die kindjes geen papa en mama meer ... Slik ... Ja en ik dacht heel veel papa's en mama's geen kindjes meer.... En die gedachten laten me niet meer los. Mensen die ooit ook van die kleine onschuldige bijdehandte kleuters hadden en nu volwassen een mooie reis gingen maken.... Laten we genieten van het leven en let love rule!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahhh wat heb je dat mooi geschreven! Een verjaardag met ene donker randje.... Toch wil ik je alsnog feliciteren! Mijn dochter is ook altijd heel begaan met alles wat er in de wereld gebeurt, van jongs af aan al, mooi om te zien.... aan de andere kant zijn het ook de kinderen die ons dan ook weer op andere, vrolijke gedachten brengen. Of met een kleurrijk bordje :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog gefeliciteerd. Kan me het dubbele gevoel wel voorstellen. Wat een mooi gedicht heb je aan het eind van het stukje gezey.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het leven is een aaneenschakeling van ups and downs ... gelukkig kunnen we vaak voor elkaar die ups betekenen, zodat de downs beter te dragen zijn. Dikke knuffel voor één van mijn ups ;-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Rosalie, heb je verjaardag helemaal gemist :-( En al was het zo'n treurige dag, mooi dat jullie 'm samen overwonnen hebben en er wat bijzonders van hebben gemaakt. Wat een lieverd je kleine wijze pollewopje! Nog gefeliciteerd en proost op een mooi nieuw jaar. Hoop dat het goed met jullie gaat, dikke knuffel! xx Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. nice blog i love to crochet when i have time...i found you thrue other bloggers on blogvillage...happy to visit more...blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We need to share the important thing that we are the third party and provide independent support service and if you face any issue or trouble during the process you may contact AVG tech support to activate or install AVG products. You just need to fill the required blanks in form and our AVG Support will contact you as quick as possible.

  For more information: www.avg.com/retail

  123hpcom is an online and remote printer technical support service provider to all models of HP printers including HP Officejet printer, HP Officejet pro printer, HP Envy printer, HP Laserjet printer, HP Photosmart printer, HP Scanjet Printer, HP Deskjet Printer and other printer models across the world like USA, UK, Canada, Australia and other major cities across the world.

  For more information: 123.hp.com/setup

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie