dinsdag 31 december 2013

Bye Bye 2013...

Op vele plaatsen in blogland zie ik jaaroverzichten verschijnen. Mooi vind ik dat. Zoals ik gisteren al schreef, is de tijd tussen kerst en oud&nieuw voor mij ook een tijd van bezinning. Van terugblikken op dat was is geweest in het afgelopen jaar, van besef hoe mooi en goed het leven is, ook in tijden dat er zorgen zijn of andere schaduwen die even het licht van de zon blokkeren. Een tijd van koesteren van wat in en om me heen is en van kiezen wat ik aan mooie dingen, ervaringen, wijsheden en zo meer meeneem richting het nieuwe jaar.
 
2013 begon ik het jaar met deze foto...
 

Niet bewust koos ik voor nummer 2 een plaatje van vogeltjes die een nestje aan het bouwen zijn. Natuurlijk was ik juist dat op dat moment zelf volop aan het doen, hoogzwanger als ik was aan de start van dit jaar.


 
In het eerste trimester van 2013 verhuisde kleine pollewop naar haar nieuwe kamer en naar haar grote bed. Ze genoot van hapjes echt sneeuwijs. Lekker!! En samen maakten we het wiegje van aanstaande kleine zus klaar. Ik naaide daarvoor een dekentje met babushka's. Tijdens mijn zwangerschapsverlof had ik ineens handen vol vrije tijd. Ik knutselde wat af in die vrije uurtjes: ik maakte onder andere het ontwerp voor het geboortekaartje, maakte een diy hoesje voor mijn ereader, maakte diy cadeaulabeltjes en een diy kaartenslinger. Voor kleine pollewop maakte ik een poepjesstempel voor haar poepjeskaart, want 2013 is het jaar dat zij ook haar grote boodschap op het toilet ging doen ;)
 
Eind februari was het nestje helemaal klaar en op 27 februari werd ons spruitje via een keizersnede uit haar warme zwembadje gehaald. In mijn kraambed naaide ik samen met een lieve vriendin en met mijn meneer pollewop de labeltjes aan de geboortekaartjes (zie cijfertje 3). Van velen van jullie kreeg ik lieve blogberichtjes, kaartjes en de meest mooie liefdevolle cadeaus. Dit was absoluut de kers op de taart (zie cijfertje 4) van mijn kraamtijd. Nogmaals een dikke dankjewel daarvoor!!
 

In de voorbereiding naar het tweede trimester maakte ik uitdeelcadeautjes voor kleine pollewop's verjaardag. Haar derde op rij al! Ze wilde graag tijgermaskertjes uitdelen en dus maakte ik een hele rits tijgermaskertjes studiozakkastijl.
 
Ik genoot in de lente van kleine oogjes die opengingen en lachjes die steeds bewuster gericht waren. Van gegiechel van twee meisjes in huis, wat een rijkdom. Ik genoot van de bloesem aan de bomen, van mijn naaimachientje in mijn buitenatelier en van de voorbereidingen voor de derde BinnenZin.  

 
In het tweede trimester organiseerde ik ook nog de *paper*happy*crafty*swap*. Wat een enthousiasme kreeg ik van jullie als reactie. Zo leuk! Bergen post vielen er door de brievenbus en bergen post stuurde ik met veel plezier weer aan jullie terug.
 

In de zomer genoten we van een vakantie naar Texel, van spelen in het zand, van zee en van verre vergezichten. Van nieuwe kringloop- en rommelmarktvondsten. Van veldbloemen en wapperende haren. En maakte ik een recyclediy: van lege fles tot vaas.


 
 Het derde trimester bracht de herfst. Een prachtige herfst met mooie zonsondergangen, fijne bosontdekkingen en twee snel groter groeiende meisjes. Ik maakte voor het eerst een schuin ingevlochten vlecht of zoiets, haakte een kussen voor kleine pollewop en maakte een diy voor een herfstslinger van gedroogde blaadjes. Samen met kleine pollewop maakte ik een diyslinger van poppetjes en ik knutselde visjeskaartjes en visjeshangers voor de markt bij Maritiem Den Bosch.
 
Richting de winter kleedde ik ons babypantertje lekker warmpjes aan. Knutselde een alternatieve kerstboom in elkaar van oude houten speelblokken. Had een bijzondere ontmoeting met mooie, fijne medebloggers Trui -miss creatuurtje-, Janina -elkedagzaterdag- en Merula. En maakte ik samen met kleine pollewop een boel hartjes om uit te delen.
 

 
Het jaar 2013 was een bewogen jaar en kende naast heel veel vreugdevolle momenten ook tijden van zorgen en guess what, die zullen er ook in 2014 zijn. De zorgen hebben echter niet de bovenhand, dat laat ik ze niet hebben. Een schaduw bestaat alleen bij de gratie van het stralen van de zon.
 
Het jaar sluit ik af met een quote die ik kreeg toegestuurd van mijn lieve oud-collega en dierbare vriendin. Denise deze is voor jou, mijn lijfspreuk voor 2014:
 
 
Lieve allemaal, geniet van een fijne jaarwisseling en treed 2014 met vertrouwen en liefde tegemoet. Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig nieuw jaar toe, met ontelbaar veel mooie momenten. Ga er niet naar op zoek, maar laat je verrassen door de kleine dingen :)
 
Liefs!!
 


10 opmerkingen:

 1. super mooi jaar heb je gehad en ja die zorgen zullen inderdaad blijven, Maar die quote is er eentje waar velen zich zullen in herkennen. Allé ik allesinds toch. Ik denk met een hobby als de onze dat er niet anders dan wat chaos kan zijn in ons leven ;-) Ik wens je in ieder geval een super geweldig mega fantastisch 2014 toe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig overzicht hebt je gemaakt. En dan is het nu ineens 2014. Voor mij ook weer geen zorgeloos jaar net als 2013, maar juist daardoor ben ik wel sterker geworden. Ik weiger om in die zorgen mee te gaan, keep smiling! Ik wens jullie heel veel mooie momenten in het nieuwe jaar. x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig jaar 2013, mooi geschreven. Voor 2014 wens ik je heel veel gezondheid, geluk en liefde toe en uiteraard de creativiteit om alles zo mooi te blijven documenteren.
  Fijne Nieuwjaarsdag.
  liefs,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi overzicht heb je gemaakt! En wat een goede spreuk. En heel leuk om al die foto's nog een keer te zien. Heel lief.
  Het eerste deel van je verjaal komt me nu hiererg bekend voor. Ik ben nu bezig om een warm nestje te maken voor onze kleine die we in februari verwachten.
  Een heel gelukkig, gezond en creatief 2014 gewenst (en ondanks alle zorgen zal de zon bijven schijnen)
  liefs Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Rosalie, dit blogberichtje ontroert me...wat een mooie combinatie van woorden en beeld. Ik vind het heel fijn dat ik zo'n fijn persoon als jij persoonlijk heb mogen ontmoeten. Tot gauw, virtueel en in 'het echt'!
  Liefs, Janina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi. Mijn hart heb je geraakt. Een voltreffer. En wat voelt dat toch rijk. Geeft me zin en vertrouwen in 2014. Met grote dank aan jouw vriendschap en de inspiratie die je deelt. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi en prachtig overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Je bent een warme en inspirerende dame :-)
  Dat in 2014 de zon maar heel veel mag schijnen. En als je er met je gezicht in staat, valt de schaduw achter je! Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi jaaroverzicht, ik ben er een beetje stil van ... van ontroering :-) Zooo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie