zondag 7 oktober 2012

*Pluk de dag op zaterdag op zondag*

De opa en oma van ons pollewopje hebben eerder dit jaar hun 40-jarige samenzijn mogen vieren. Als cadeau hebben ze van hun zoons, aanhang en kleindochter een dagje uit naar hun geboortestad gekregen. En dus gingen we gisteren op weg naar... Rotterdam.
 
Kleine pollewop vermaakte zich prima in de auto, ze heeft het ritje vastgelegd op camera...
 
 
Best knap gedaan voor een tweejarige toch?
 
Dit hebben we allemaal gezien en gedaan:
 
 
En na een ochtend vol regen kwam de zon ons verwarmen. Heerlijk!
 
Kleine pollewop is door oma & opa nog goed verwend want er kwam iets heel moois uit oma's tasje tevoorschijn gepiept...
 
Dit prachtige prentenboek, Het Muizenhuis van Karina Schaapman, met korte verhaaltjes over de twee muisjes Sam & Julia. Een aanrader, zeker nu het nog kinderboekenweek is ook!
 
Het muizenhuis is door Karina gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. Voor het interieur zijn vintagestofjes gebruikt uit de jaren vijftig, zestig en zeventig en allerlei ander afvalmateriaal.
 
 

 
 
Wil je het muizenhuis in het echt zien? Dat kan in de openbare bibliotheek aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Jammer dat wij daar niet in de buurt wonen...
 
Last but not least nog een foto van iets heel moois dat de oma van kleine pollewop voor ons heeft gefreubeld. Van een ketting, een oude oorbel en een mooie jacobsschelp (symbool voor de pelgrimstocht die opa en oma dit jaar maakte naar Santiago de Compostella) maakte zij voor ons dit aandenken aan deze dag:
 
Deze krijgt een mooi plekje thuis.
 
Allemaal nog een hele fijne zondagavond en tot snel weer!
 
 

4 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige dag hebben jullie, zo te horen, gehad. En dan ook nog zo'n origineel cadeau. Het muizenboek is inderdaad echt te gek. Veel fantasie en creatieve inspanning zijn hierin gestoken.
  Nog een fijne zondagavond.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig weekendje. Zalig zo een boek!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi aandenken dat jullie gekregen hebben, een freubeloma :-) En wat een leuke dag, dat muizenhuis(boek) is heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij deze nog van harte voor de opa en oma :)

  Mooi die schelp met zo'n bijzondere betekenis <3

  En dat boekje, zo schattig! Ik heb er ook reclame over gezien. Zo leuk! Wij hopen komende week naar Amsterdam te gaan, dus ik houd die optie even in gedachten! Bedankt dus voor de tip :)

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie