zondag 4 maart 2012

Pay it forward...

Bij Marieke maakt ontdekte ik pas geleden het leuke initiatief van "pay it forward".
Volgens wikipedia staat de uitdrukking "pay it forward" voor het concept waarbij een goede daad beloond wordt door deze weer door te geven aan anderen. Nou, dat is nou nog eens een concept dat naadloos past bij de levensfilosofie van tante Pollewopje!
Zelf probeer ik dagelijks wat goede daden in de praktijk te brengen door bijvoorbeeld het klapdeurtje in de trein open te houden in plaats van deze 'pats' in het gezicht van mijn achterligger te laten vallen... Of door kadootjes te geven, niet alleen in materiele zin, maar ook in de zin van een complimentje of een glimlach. Zo simpel kan het zijn...


Hoe werkt het?

De eerste 5 personen die onder dit berichtje een reactie achterlaten, worden in de loop van 2012 door mij verrast met een handgemaakte verrassing. Als dank geef jij weer 5 anderen iets moois wat jij voor hen maakt. Het gaat niet om grote, dure of ingewikkelde dingen. Het gaat om de liefde & aandacht waarmee het gemaakt is en het gebaar dat jij ermee maakt naar anderen.

Doe je mee? Leuk!
Zet dan even een of beide van bovenstaande afbeeldingen,
+
de uitleg op je eigen blog of site...

En houd StudioZakka in de gaten, want ik plaats een oproepje zodra mijn kadootjes klaar zijn om uitgedeeld te worden :-)

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtig initiatief en wil heel graag meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaah! leuk! Enne... Bij ons thuis hebben we het ook over het sufferdje.. Komt ws doordat mijn pa een brabander is.
  Liefs! Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!ik doe mee!
  Ook jij hebt een leuk blog....
  Ik word volger!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog! Ik ga morgen ook PIF, geweldig gewoon! Maar...ik fabriceer alles in de loop van 2012 en verras dan de mensen, kan toch ook, he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai,
  Ik lees dit heeel veel later maar zou graag meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie