donderdag 8 maart 2012

Happy days...

Geboren in de tweede helft van de jaren '70 heb ik nog een staartje van de flower power dagen meegekregen. In mijn fotoalbum zitten dan ook een aantal dierbare foto's waarop is vastgelegd hoe oma Pollewop mij heeft aangekleed in prachtige retro kruippakjes en jurkjes, en mijn haartjes van een strakke scheiding heeft voorzien...

Being born in the second half of the seventies, I experienced a tiny little bit of the flower power era. In my babyalbum, there are a few precious photo's of myself as a baby wearing the most beautifull retro crawling-suits and dresses...

Gelukkig is oma Pollewop niet zo van het opruimen en weggooien en dus... heb ik ook mijn kleine pollewop als baby nog in een paar van deze retro prachtexemplaren kunnen kleden :)

Luckily, my mum stores about everything and therefore... I was able to use a few of these fantastic retro clothingpieces for my little girl :)

Om oude tijden te doen herleven, maar dan op een eigentijdse manier heb ik een tijdje terug een overgooiertje voor kleine pollewop ontworpen. Ideaal, want het is aan twee kanten draagbaar... Gemaakt van een vrolijk retrolook stofje van de Ikea en een luchtig linnen stofje.

To celebrate those happy days from my own childhood in the late seventies, I recently designed a cheery jumper for my little girl. And guess what, it's wearable on both sides... I used a colorfull retrolook fabric from Ikea and a nice linnen fabric.

Dit is een tante pollewopje ontwerp, © StudioZakka, all rights reserved
P.s. Het patroon (maat 86-92) is, uitsluitend voor non-commercieel gebruik, tegen een kleine vergoeding (of een leuke ruil...) bij me te bestellen. Je ontvangt dan het patroon op ware grootte, inclusief een korte werkbeschrijving van me.

Bij interesse, mail naar info@tantepollewopje.nl.

6 opmerkingen:

 1. Geweldig! Wat een superleuk jurkje! Enne..ik ga nog een stukje op mijn blog schrijven over 'pay it forward' hoor, maar is er nog niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhhh! Kan je niet heel toevallig zoiets schattigs voor mijn Piepmuis maken :D

  Leuk gemaakt zeg. En wat een lieverdje heb je!
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig jurkje en op zulke momenten vind ik het zo jammer dat ik een zoontje heb, die kan ik toch moeilijk in een jurkje stoppen haha! En leuk als er iets uit je jeugd bewaard is gebleven, alles komt weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk!!! helaas was mijn mams niet zo verzamelachtig :o) maar ik maak ze ondertussen zelf :o) ik zou alleen nog wel wat meer patroontjes willen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat schattig! VERLIEFD ben ik er op!

  BeantwoordenVerwijderen

Berichtjes lees ik graag. Dankjewel!

Liefs,
Rosalie